perjantai 29. heinäkuuta 2011

Turku: Red Hot Chilis


Maalaishampurilainen
Muutama viikonloppu sitten kävimme Turussa Finncon/Animeconissa ja kävimme syömässä Red Hot Chilis-ravintolassa. Olin siellä itse käynyt pari vuotta sitten syömässä ja silloin olin pitänyt ruuasta joten uskalsimme sitä kokeilla. Silloin tosin ruokalista oli todella paljon isompi ja se koostui kolmesta eri tyylisestä ruokakulttuurista. En tosin enää muista mitä ne olivat :) Nyt tosin ruokalista oli pienentynyt huomattavasti, ravintola oli päätynyt Etelä-Amerikan puolelle vaikutteissaan. Listalla oli vain kaksi kasvisvaihtoehtoa, mutta ne kuulostivat hyviltä. Päädyimme molemmat Vegetarian Country Burgeriin, minä otin lisäksi cajun-maustettuja ranskalaisia ja Grandpa otti ristikkoperunoita.

Palvelu oli ystävällistä ja suht nopeaa. Tosin juomien jälkeen saimme odotella jonkin aikaa ruokaamme, vaikka ravintolan puolella syömässä ei tuntunut olevan kamalasti väkeä. Ruuan saamisen jälkeen tarjoilija kävi kuitenkin kyselemässä onko kaikki hyvin. Itse hampurilainen oli aivan mahtava, se oli ehkä paras kasvishampurilainen mitä olen ravintolassa syönyt.  Se oli raikasta, tuoretta ja maukasta. Itsetehty leipä, pehmeä kasvispihvi, runsas cheddarjuusto ja juuri sopivan savuisa bbq-majoneesi toimivat todella hyvin yhteen. Annoksessa oli myös runsaasti salaattia sekä viipaleet tuoretta ananasta ja vesimelonia. Ah ja voih! Kummastutti tosin, että perunat eivät kuuluneet annoksen hintaan (kuten normaalisti Tampereella) vaan ne piti tilata erikseen.

Seuraavana päivänä oli vielä pakko palata uudestaan samaan paikkaan syömään, niin suuren vaikutuksen se minuun teki. Tällä kertaa pääruokien lisäksi nautimme puoliksi sekä alkuruuan että jälkiruuan. Alkuruuaksi valitsimme Portobello & Goat cheese Po´boyn, jossa oli siis fajitas-maustetulla leivällä portobello-sieniä, vuohenjuustoa, paholaisen hilloa, paahdettua paprikaa sekä salaattia. Siitä emme ehtineet napata kuvaa kun se oli jo kadonnut parempiin suihin. Se siis oli niin ikään maukasta ja ihanaa. En välttämättä kaikista annoksista, jossa on vuohenjuustoa, tykkää mutta tässä se toimi. Makea paholaisen hillo ja tuoreet sienet antoivat sille sopivasti vastapotkua.

Pääruuaksi minä valitsin saman kasvihampurilaisen kuin edellisenä iltana, mutta Grandpa halusi kokeilla kasvispastaa. Siinä oli pennepastaa, grillattua kesäkurpitsaa ja muita kasviksia, parmesania sekä fajitas-maustettua leipää. Kesäkurpitsat oli jätetty sopivan rapeiksi Grandpan mieleen ja muutenkin annos oli varsin hyvä kokemus.

Otimme vielä jälkiruuan siis puoliksi ja sille kävi kuten alkuruuallekin, se oli niin hyvää että ei malttanut alkaa kuvia siitä räpsimään. Kyseessä oli siis The cake, jossa oli talon omaa pähkinäistä kahden suklaan kakkua, vanhanajan vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta. NAM! Siis kerrassaan suussasulavaa, juuri sopiva lopetus hyvälle aterialle.

Palvelu oli tälläkin kertaa moitteetonta. Tosin saimme olla suhteellisen pitkään keskenämme ennen kuin tarjoilija tuli kyselemään meiltä juomia, mutta se ei haitannut sillä saimme rauhassa miettiä mitä otamme. Tarjoilija toki epäsuorasti pahoitteli viipymistään sanomalla, että toivottavasti emme joutuneet kauaa odottamaan. Keittiössä oli ilmeisesti ruuhkaa, sillä pian juomien jälkeen saimme pöytään perunalastuja ja dippiä. Kun olimme ne natustaneet, tarjoilija ilmaantui ja kertoi, että keittiössä tosiaankin oli ruuhkaa ja haluaisimmeko vielä toisen annoksen perunalastuja. Ne otimme kiitollisina vastaan, mutta emme loppujen lopuksi ehtineet ottaa niistä kuin muutaman, kuin ruokamme saapuikin jo pöytään. Vielä ruokailun aikana meiltä varmistettiin että kaikki oli hyvin. Kerrassaan sujuvaa ja kohteliasta palvelua, tykkäsimme.

Kaikenkaikkiaan ravintolakokemuksemme oli todella miellyttävä ja suosittelemme kyllä sitä muillekin!


Kasvispasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti