torstai 28. heinäkuuta 2011

Raparperi-mustaherukkasima

Olen tehnyt samantyylistä mehua/simaa moooonta vuotta aiemmin, mutta siitä muistaakseni tuli parempaa kuin tästä.Käytin täysruokosokeria, jota olisi kyllä saanut laittaa paljon enemmän. Minä pidän makeista juomista ja tästä ei tullut makuuni tarpeeksi makeaa. Myös aika hiivaista tästä tuli, vaikka laitin vain nokareellisen, reseptissä sanotun määrän. Mustaherukanlehdet maistuvat voimakkaammin kuin raparperi, mutta maku on kyllä mukavan raikas. Ensi kerralla pitää siis lisätä raparperin ja sokerin määrää ja kokeilla vaikkapa juoman tekemistä sitruunahapon kanssa. Alkuperäinen resepti on Kotikokki.netistä.

 

Raparperi-mustaherukkasima

3 1/2 dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
3dl mustaherukan tuoreita lehtiä
3 litraa vettä
3 1/2 dl Reilun kaupan täysruokosokeria (saa laittaa enemmän jos tykkää makeasta juomasta)
1/2 tl tuoretta hiivaa
1 sitruunan mehu


Kiehauta raparperinpalat vedessä, isossa kattilassa. Kiehautuksen jälkeen nosta kattila jäähtymään ja laita sekaan mustaherukan lehdet. Hämmennä ja anna jäähtyä hiukan. Lisää sokeri kun liemi on vielä lämmintä, jotta sokeri sulaa kunnolla. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Anna tekeytyä kannen alla seuraavaan päivään. Lisää seuraavana päivänä sitruunanmehu, hämmennä ja pullota siivilän avulla puhtaisiin pulloihin. Laita jääkaappiin muutamaksi päiväksi tekeytymään.




2 kommenttia:

  1. Pahoittelut, kun kommentoin tähän kirjoitukseesi näin myöhässä, mutta löysin blogisi vasta.
    Mustaherukanlehtisima/louhisaaren juoma on kyllä aivan mahtavaa ja sillä on mukava skoolata kesäjuhlissa. Kerran tein juoman siten, että laitoin mukaan myös horsman kukkia ja juomasta tuli ihanan vaaleanpunaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki saa vanhojakin postauksia kommentoida, se on vaan mukavaa :) Pitääpä ensi kesänä kokeilla noilla horsmankukilla, kiitos vinkistä!

      Poista