tiistai 12. heinäkuuta 2011

Täytetyt herkkusienet

Tämä on taas niitä ruokia joita voi varioida loputtomasti. Mallia tähän reseptiin on vähäsen katsottu Hannele Klemettilän Keskiajan keittiö-kirjasta, mutta olemme aika vaapasti tulkinneet sitä. Alkuperäinenkin ohje on vallan mainio, joten postaamme varmasti senkin kesän aikana vielä.

Täytetyt herkkusienet
isoja herkkusieniä 
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi 
1 paahtoleivän viipale
aitoa feta-juustoa
aitoa mozzarellaa
rosmariinia
basilikaa
suolaa

Poista sienistä kannat. Pilko kannat, saipuli ja valkosipulin kynsi. Heitä ne pannuun ja freesaa pehmeiksi. Kaada kulhoon. Paahda paahtoleipä ja revi / pilko pieniksi paloiksi. Lisää ne sieni-sipuliseokseen. Murustele feta ja lisää seokseen. Mausta yrteillä ja suolalla ja sekoita hyvin. Täytä sienet seoksella ja laita mozzarellaviipale päälle. Laita sienet leivinpaperille uunipellille ja paista kypsäksi 180 asteessa, noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti