tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kermainen pinaatti-sienipasta

Yksinkertaista mutta todella maittavaa arkiruokaa tämä. Ohje on otettu "Ruokasuosikit kasvisruuat" kirjasta ja tuttuun tapaan muuteltu meidän omaan makuun sopivaksi.


Kermainen pinaatti-sienipasta
300 g pastaa
2 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
2 kynttä valkosipulia
8 isohkoa herkkusientä
1 purkki Oatlyn kaurakermaa
1 rkl sitruunamehua
6 rkl tuorejuustoa
2 pussia pakastepinaattia
provencen mausteyrttisekoitusta
suolaa
pippuria

 
Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.
Samaan aikaan viipaloi sienet ja sipulit. Kuullota sipulit pannulla ensin pehmeäksi, lisää sitten sienet ja paista kypsiksi. Lisää kaurakerma, mausteet ja sitruunamehu ja keitä 10-12 minuuttia  tai kunnes kastike on kiehunut puoliksi kokoon. Sekoita joukkooon tuorejuusto ja pinaatti ja kypsennä keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Lisää joukkoon keitetty pasta. Sekoita hyvin. Mausta annos mielesi mukaan esimerkiksi Reilun kaupan pippurisekoituksella ja parmesan-juustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti