tiistai 12. heinäkuuta 2011

Makea ja tulinen tofu

Tämä ohje on peräisin Marianne Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta. Suhteellisen nopea tehdä, maukasta mutta tosiaankin aika tulista! Alkuperäinen ohje oli todella iso, joten puolitimme sen ainekset, tässä siis se puolitettu ohje.

 

Makea ja tulinen tofu
1 paketti tofua (me käytimme yrttimaustettua)
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl mietoa currytahnaa
1 rkl Reilun kaupan täysruokosokeria
1 1/2 tl kurkumaa
ripaus Reilun kaupan chilijauhetta
1 tl merisuolaa
1 tölkki kookosmaitoa tai kookoskermaa (valitse mahdollisimman vähän lisäaineita sisältävä)
1 Reilun kaupan ananas
1/2 limetin mehu
1 rkl sitruunaruohotahnaa tai pieni nippu Reilun kaupan sitruunaruohoa

Lisäksi täysjyvänuudeleita tai Reilun kaupan täysjyväbasmatiriisiä


Valuta tofusta vesi, taputtele se kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi. Kuumenna öljy wokkipannussa, lisää currytahna, sokeri, kurkuma ja chilijauhe. Sekoita hyvin parin minuutin ajan. Lisää tofu mausteöljyyn ja paista sen pintaan väriä. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää myös suola. Kaada kookosmaito/ kerma hitaasti pannuun. Kuori ja paloittele ananas kuutioiksi. Lisää ananaspalat ja kiehauta. Purista limetin mehu mukaan ja lisää sitruunaruohotahna/ sitruunaruoho. Anna ruuan hautua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti