tiistai 12. heinäkuuta 2011

Raparpericlafoutis

Clafoutis on alunperin Ranskan maaseudulta kotoisin oleva jälkiruoka, joka muistuttaa pannukakkua ja siihen yleensä käytetään kirsikoita ja kirsikan siemeniä. Tämä ohje on peräisin Pieni maustekirja-nimisestä keittokirjasta. Hassua oli se, että jouduin katsomaan clafoutiksen määritelmän internetistä, sillä kirjassa siitä ei kerrottu. Uunin suhteen tämä oli vähän haastava jälkiruoka sillä ohjeen kertoma 20 minuuttia jätti paistoksen keskeltä raa'aksi mutta yli neljäkymmentä minuuttia ollut torttu alkoi valuttaa rasvaa uuninpohjalle. Vaivannäkö kuitenkin palkittiin sillä jälkiruoka oli niin hyvää että vaivoin maltoin jättää osan siitä Grandpa Cthulhulle :)


Raparpericlafoutis
3 dl raparperia kuorittuna ja paloiksi leikattuna
2 dl mansikoita paloiteltuna
2 luomu kananmunaa
1 luomumunankeltuainen 
1 dl Reilun kaupan täysruokosokeria
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl puolikarkeita luomu vehnäjauhoja
2 dl luomu maitoa
1 tl Reilun kaupan kardemummaa

Voitele piirakkavuoka ja laita raparperipalat ja mansikat vuokaan yhteen kerrokseen.
Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, vehnäjauho, kardemumma ja maito. Vehnäjauho kannattaa lisätä siivilän kautta, muuten taikinaan jää paakkuja. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan raparperien ja mansikoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes paistos on kiinteytynyt tarpeeksi. Koska raparperi (ja myös mansikka!) sisältää oksaalihappoa, joka sitoo kalsiumia, muista syödä raparperia aina maitotuotteiden kanssa kalsiuminsaannin turvaamiseksi. Tarjoa piiras siis vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti