tiistai 12. heinäkuuta 2011

Yrttinen perunasalaatti

Tämä raikas perunasalaatti on nopea tehdä ja sitä pystyy hyvin muuttelemaan oman maun mukaan. Alkuperäinen ohje on Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirjasta mutta korvasimme varsisellerin keltasipulilla ja kastikkeessa tillin ja valkopippurin muilla yrteillä ja mausteilla.


Perunasalaatti:
6-7 luomuperunaa kuutioina
1 omena kuutioina
1 pieni suolakurkku kuutioina
1 keltasipuli pilkottuna

Kastike:
1 purkki luomukermaviiliä
korkillinen omenaviinietikkaa
sopiva töräys Reilun kaupan hunajaa

reilulla kädellä Heikkilän Siljan sipakkaa yrttidippiä (kuivattua ruohosipulia, basilikaa, salviaa, timjamia ja meiramia)

ainakin kolme rouhaisua Reilun kaupan sitruunaisesta pippurimyllystä (mustapippuri, merisuola, valkosipuli, sitruunankuori, appelsiininkuori, appelsiiniöljy, sitruuna-aromi)

tuoretta ruohosipulia


Kuori perunat, kuutioi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdyttele ja heitä kulhoon. Kuutioi omena ja suolakurkku ja heitä kulhoon perunan kaveriksi. Kuutioi sipuli. Jos pidät raa'asta sipuulista, voit laittaa sen sekaan sellaisenaan, meillä sipulit freesattiin ensin kevyesti pannulla.

Sekoita kastike erillisessä kulhossa. Kaada kulhoon kermaviili ja lisää töräys hunajaa ja korkillinen omenaviinietikkaa. Kaada sekaan paljon yrttidippiä tai hienonna sekaan tuoreita yrttejä. Me lisäsimme omalta parvekkeelta tuoretta ruohosipulia. Rouhi vielä mukaan Reilun kaupan sitruunaisesta pippurimyllystä pippurisekoitusta ja sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin tekeytymään ainakin kymmeneksi minuutiksi. Tarjoa esimerkiksi kasvismakkaroiden kera.

3 kommenttia:

  1. Pistetään mieleen.:) Pohdiskelin tässä juuri, miten tätä reseptiä voisi muunnella meidän tarpeisiin soveltuvaksi. Kaupan perunasalaattia ei oikein enää uskalla tai haluakaan syödä (allergiat), mutta tästä voisi olla kaveriksi makkaroille.

    VastaaPoista
  2. Jee :) Tämä oli kyllä varsin maistuvaa ja ohjetta on kyllä helppo muunnella omiin tarpeisiin. Kun päädytte kokeilemaan, kerrothan miten muuttelitte :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista