sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Banaaniherkku

Meillä ei ole oikeastaan mitään pitkänmallisia kulhoja, joten teimme banana splitistä tornimaisen kerrosherkun banaaniveneen sijaan. Kinuskin ainekset voi hyvin puolittaa, meillä sitä riitti seuraavan päiväänkin. Jälkiruoka on järkyttävän makeaa, joten vähempikin siis riittää.  Alkuperäinen ohje on Reilun kaupan edistämisyhdistyksen sivuilta.


Banaaniherkku kahdelle

2 Reilun kaupan banaania
Reilun kaupan vaniljajäätelöä
Kermavaahtoa
Suklaa-kinuskia
Suklaakinuski:
2 dl Reilun kaupan täysruokosokeria
2 dl luomu kuohukermaa
70-100 g Reilun kaupan suklaata

 Valmista ensin suklaakinuski. Mittaa kattilaan sokeri ja kerma. Kiehauta kattilassa koko ajan sekoitellen ja anna kiehua ainakin viitisen minuuttia, niin että seoksesta tulee sakeahkoa. Anna jäähtyä hieman ja lisää paloiteltu suklaa ja sekoita.

Kuori banaanit ja puolita ne. Pilko vielä puoliskat puoliksi ja laita yhteen kulhoon neljä banaaninpalaa. Valuta kinuskia päälle. Kaavi hieman sulaneesta jäätelöstä sopiva keko kulhoon, valuta sen päälle kinuskia ja kuorruta koko komeus kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti