tiistai 6. syyskuuta 2011

Kurpitsakeitto

Aivan ihanan mausteista kurpitsakeittoa, ja vieläpä vegaanista! Sain paljon kehuja maistajilta :) Alkuperäinen ohje Marja Lindforsin kirjasta Kurpitsa.


 Kurpitsakeitto

500 g keltaista kurpitsaa
4 salottisipulia
4 luomu valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
vähäsen Reilun kaupan sitruunaruohon vartta
1 rkl punaista thai-currytahnaa
3 rkl cashewpähkinöitä
4 rkl kasviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tölkkiä kookosmaitoa
2 dl kasvislientä kuutiosta
 
Kuori ja pilko kurpitsa ja kypsennä kuutiot pannulla pienessä vesitilkassa. Kuori ja pilko salottisipulit, valkosipulinkynnet ja  inkivääri. Pilko sitruunaruoho pieniksi palasiksi. Heitä ne kulhoon tai kannuun ja lisää vielä currytahna sekä pähkinät ja hienonna kaikki sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa ja lisää tahna. Paista tahnaa kevyesti, kunnes se tummenee hieman. Lisää sitruunamehu, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna porista hetken. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti