keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsarisotto

Ihanan pehmeää ja kermaista risottoa! Ohje Katja Kangasniemen kirjasta Reilun kaupan ruokaa ja elämää.



Kesäkurpitsarisotto
250 g risottoriisiä
2 salottisipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
1 isohko kesäkurpitsa
8 dl kasvislientä
2 dl luomu kermaa
50 g parmesaania
2 dl Reilun kaupan valkoviiniä
öljyä
voita
suolaa ja Reilun kaupan mustapippuria

Valmista kasvisliemi ja pidä sitä lämpimänä kattilassa liedellä. Kuori ja kuutioi valkosipuli ja salottisipulit, kuullota niitä pannulla voin ja öljyn seoksessa. Lisää pannulle raaka riisi ja paista vieä hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot sekoittaen ja sitten viini. Madalla lämpöä ja lisää kauhallinen kasvislientä.

Lisää lientä aina kun neste on haihtunut pannulta. Jatka kypsentämistä, kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi on kypsää. Lisää parmesaaniraaste sekä kerma. Mausta maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti