lauantai 29. lokakuuta 2011

Kurpitsadippi

Näin halloweenin aikaan kaupoista löytyy paljon ihania keltaisia kurpitsoita, joita kannattaa hamstrata ja laittaa pakkaseen. Me olemme saaneet hyvän kasan niitä ystävältämme Hannalta ja teimmekin niistä ihanan mausteista kurpitsadippiä. Seuraavalla kerralla haluaisin kyllä itse kokeilla ensin freesata valkosipulinkynsiä hetken pannulla, oli minun makuuni vähän liian raa'an makuista dipissä tällä kertaa. Harissatahnaa löytyy etnisistä ruokakaupoista, on aivan ihanaa! Alkuperäinen ohje löytyy Michael Harwoodin pirullisen kuumasta chilikirjasta.


Mausteinen kurpitsadippi
600 g kurpitsaa kuorittuna, siemenet poistettuna ja paloiteltuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria 
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl harissatahnaa
1 tl juustokuminaa
1/2 limetin mehu
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kurpitsanpalat vuokaan ha pirskottele päälle 1 rkl oliiviöljyä sekä ripottele suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa n. 20 minuuttia kunnes kurpitsa on kypsää. Kääntele paloja 1-2 kertaa paahtamisen aikana.

Laita kulhoon kurpitsanpalat, valkosipuli, inkivääri, harissatahna, juustokumina ja jäljelläoleva öljy. Soseuta aineet hienoksi pyreeksi sauvasekoittimella. Lisää limettimehu ja sekoita vielä hetki sauvasekoittimella. Tarkista maku. Tarjoile dippi kuumana, lämpimänä tai kylmänä maissilastujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti