sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Tampereen paskinta asiakaspalvelua


Muutama viikko sitten halusimme viettää laiskan sunnuntain kotona ja päätimme tilata Kotipizzasta Monster-pizzan. Koska olimme todellakin kotonamöllimis-mielentilassa, päätimme tilata ja maksaa pizzan netin kautta ja ottaa vielä kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetuksen kanssa hinnaksi tuli n. kaksikymmentäseitsemän euroa. Valitsimme Kotipizzan kotisivujen kautta toisena listassa olleen pizzerian joka tekee kotiinkuljetuksia: Teiskontien Kotipizzan. Koska olemme asuneet Teiskontiellä aiemmin, oli paikalla meille myös henkilökohtainen merkitys.


Kuva: Jeff Saporito
Sekä mailiini että kännykkääni tulee tilausvahvistus ja rahat lähtevät tililtä. Sitten minulle soitetaan. Puhelimesta alkaa vuodatus, jossa pizzerian pitäjä tivaa minulta, että miksi meidän tilaus tuli hänelle kun me ei olla hänen kuljetusalueellaan. Seuraa lisää vuodatusta siitä, miten tänään juuri on tullut paljon tilauksia netin kautta ja hänen on pitänyt soittaa kaikille vaikka muutenkin on kiire. Ja että siitä tulisi lisäkuluja bensasta ja muusta. Tästä kaikesta avautumisesta minun pitää päätellä, että emme saa pizzaa, jonka olemme jo maksaneet.


Ääneni nousee oktaavin ylemmäs ja alan hermostua miehen pajatukseen johon en meinaa saada sanottua mitään väliin. Pizzeriasetä vertaa tilannetta siihen, että tilaisin pizzan Helsingistä Tampereelle, vaikka tässä tapauksessa matkaa on 5 kilometriä joka taittuu autolla kymmenessä minuutissa. Vaikka yritän kertoa että todellakin olemme tästä jo maksaneet, setä ilmoittaa että ei ole hänen ongelmansa ja voisin soittaa seuraavana päivänä konttoriin. Annan puhelimen avomiehelleni. Myönnämme, että avomieheni hermostui vähän liiankin paljon ja kirosanojen siivittämänä vaati maksamaamme pizzaa. Missään vaiheessa kuitenkaan henkilökohtaisuuksiin ei menty eikä ketään uhkailtu. Tässä vaiheessa pizzeriasta lyötiin luuri korvaan. Soitimme sinne uudestaan, sama juttu.

Sitten avomieheni soitti Hämeen aluepäällikölle ja selvitti tilanteen tällä kertaa hyvin rauhallisesti ja kohteliaasti. Piiripäällikkö selvitteli asiaa, mutta Teiskontieltä emme pizzaa saaneet ja koska kello oli jo melkein yhdeksän, ei mistään muustakaan Kotipizzasta sitä enää ehtinyt tilata tai hakea. Meille luvattiin rahat takaisin ja mahdollisesti myös jotain hyvitystä. Muutamaan päivään ei mitään kuulunut, jonka jälkeen avomieheni laitti piiripäällikölle sähköpostia. Hän vastasi siihen muutaman päivän päästä ja lupasi samoja asioita. Kului taas useampi päivä, kunnes rahat olivat tilillä, mutta mitään hyvitystä emme ole saaneet.

Emme varmasti tule enää koskaan asioimaan Teiskontien pizzeriassa ja muutenkin meni maku koko Kotipizzaan, vaikka aiemmin olemmekin saaneet hyvää palvelua. Pizzeriasedän täysi välinpitämättömyys ja kykenemättömyys asiakaspalveluun pahoitti todella mielemme suuttumuksen lisäksi. Olemme itse asiakaspalvelutehtävissä ja tiedämme, että asiakkaan kanssa pitää aina joustaa ja hankaliakin asiakkaita pitää ymmärtää ja tehdä kaikkensa, että asiakas on tyytyväinen. Välillä se on hirveän hankalaa, mutta olemme ylpeitä kun siinä onnistumme.

Sedältä ei tullut kertaakaan puhelimessa anteeksipyyntöä tai pahoittelua sekaannuksesta, ei lupausta selvittää asiaa, ei minkäänlaista ymmärrystä. Puhelun alkaessa sedän asenne oli suorastaan hyökkäävä sekä syyttävä, kun hän tivasi miksi olimme tilanneet pizzan juuri hänen liikkeestään. Kun on maksanut pizzasta melkein kolmekymmentä euroa, todellakin olettaisi että saisi rahalleen vastinetta. Minua suorastaan pöyristytti sedän välinpitämättömyys sitä kohtaan, että todellakin olimme maksaneet ruuasta ja palvelusta, jotka hän kylmästi eväsi meiltä toteamalla että se ei ole hänen ongelmansa. Saimme onneksi sentään illalla kuitenkin ruokaa, sillä tilasimme sitten kalzonet Hervannan Castello-nimisestä pizzeriasta, jotka ilomielin toimittivat pizzat kotiinkuljetuksena jopa Hervannasta asti.

8 kommenttia:

  1. No huh huh. Jos kerran kuljetuksessa on jotain rajoitteita ("emme kuljeta noille alueille") niin siitä pitäisi olla selkeät maininnat nettisivuilla tai pitäisi olla mahdotonta tilata pizzaa "väärältä" alueelta. Ihan älytön homma. Hyvä kun olitte tiukkoina ja vaativina! Inhottavia tuollaiset, jää paha maku suuhun :(.

    VastaaPoista
  2. Nih. Ja hyvä kun "kehuitte" täälläkin, saivat mokovat juuri semmoista "mainosta" kuin tuommoisella käytöksellä ansaitsevatkin!

    VastaaPoista
  3. Hehkuvainen: No niinhän ne pitäisi. Tässä tapauksessa syy olikin ilmeisesti Kotipizzan itsensä eikä sedän joka soitti,toivottavasti se olisi nyt korjattu. Se mikä oli sedän syy, oli se miten hän suhtautui asiaan.

    Alitsa: Kyllä! Täällä on hyvä kehua ja "kehua", jotta muutkin saavat tietää hyvistä ja huonoista paikoista.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista omaan blogiini. Mukava lukea että muillakin on ollut tällaisia "jänniä" kokemuksia Kotipizzan kanssa :)

    VastaaPoista
  5. Me ei olla aikoihin Kotipizzassa asioitu kun ei niiden pizzat edes ole meistä kovin hyviä ainakaan täällä päin. Tuo "palvelu" jota saitte oli kyllä tosi ällistyttävää. Mutta kyllähän ne aikoinaan mainostivat että "Pizzanhimo lähtee Kotipizzalla" ;-)

    VastaaPoista
  6. sienitukka: ole hyvä :) Joo, hämmentävää miten viime aikoina tuo asiakaspalvelu on niiltä kokonaan unohtunut. Kannattaa vielä laittaa ihan henkilökohtaista palautetta ketjulle, jospa sieltä vastattaisiin ja ehkä myyjääkin ojennettaisiin siitä, miten asiakkaita tulee kohdella

    wgarv:Me ollaan kyllä tykätty monstereista aiemmin, tosin välillä pohjat on olleet vähän turhan tummia. Hih, tuo viimeinen lause sai täällä aikaan naurut :)

    VastaaPoista
  7. No huh huh. En kyllä itsekään käy koskaan Kotipizzassa, kokemukseni mukaan niissä on enimmäkseen taikinaa ja vähän täytettä. Kun asun tässä Teiskontien lähellä, Kotipizza olisi lähempänä mutta vain pari korttelia kauempana on ihana Kalevan pizza, josta saa samalla hinnalla pitsaa joka on tosi hyvää ja suorastaan pursuilee täytteitä, ja joka on niin iso että siitä riittää yksinään minulle 2-3 ateriaan. :)

    VastaaPoista
  8. Joo, ehkä ei ole pasrasta palvelua, mutta älä menetä toivoa kotipizzan suhteen! Itse olen vasta 14 v ja olen saanut sieltä vähäsen töitä. Tälläkertaa olen sitä mieltä että syy oli sedän eikä kotipizzan. Ja nimimerkki "Omppu" sanoisin että Kotipizzassa pizzan tekijät eivät voi sille mitään paljonko taikinaa on, ja niissä on paljon täytteitä! En tiedä paljonko täytteitä sinulle pitää olla mutta niissä on kyllä paljon täytettä! Ryhdistäytykää aikuiset älkääkä valittako !

    VastaaPoista