maanantai 7. marraskuuta 2011

Cannellonit Nilsenin tapaan

Ah, tämä on aivan ihana ohje! Cannellonien täyte on pehmeän kermaista, tomaattikastike sopivan mausteista. Voit käyttää tähän ohjeeseen valmiita cannelloniputkia tai kuten me sen teemme, tehdä ne lasagnelevyistä. Laita lasagnelevyt kattilaan lomittain ja kaada kiehuvan kuumaa vettä niiden päälle niin että ne peittyvät. Pidä ne siellä kunnes ne ovat pehmeitä, pidä huolta että ne eivät tartu toisiinsa, voit erotella niitä varovasti haarukalla. Nosta levyt varovasti kuivumaan leikkuulaudalle, varoen etteivät levyt repeydy. Täytä kun ne eivät ole enää märkiä ja rullaa putkiloiksi.

Alkuperäinen ohje on kirjasta Murhaavan herkullista ja ohje on saanut inspiraation Barbara Wilsonin dekkarista Syrjakadun Siskot, jonka pääosassa on amatöörietsivä Pam Nilsen. Jätimme alkuperäisessä ohjeessa olleet oliivit pois ja korvasimme persiljan basilikalla sekä lisäsimme kastikkeeseen kirsikkatomaatteja.


Cannellonit Nilsenin tapaan
12 cannellonia
250 g mozzarellaa
250 g ricottajuustoa
runsaasti tuoretta basilikaa hienoksi hakattuna
Reilun kaupan mustapippuria
Päälle parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
(esim. toinen chilillä maustettua, toinen yrteillä)
suolaa
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
1 prk tomaattipyrettä
5 kpl kirsikkatomaattia
7 kpl aurinkokuivattua tomaattia
basilikaa
Aloita valmistamalla tomaattikastike:
Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli ja anna niiden pehmetä öljyssä kattilan pohjalla miedossa lämmössä. Lisää tomaattipyre, suola, hunaja ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä neljäsosiin pilkotut kirsikkatomaatit. Anna porista hetken, lisää tomaattimurska. Jätä kastike kiehumaan kokoon hiljaisella lämmöllä n. 40-50 minuutiksi. Mausta lopuksi silputulla basilikalla. Tarkista maku.

Sekoita juustoista, basilikasta ja mustapippurista tahna, jolla täytät cannellonit. Levitä puolet tomaattikastikkeesta uunivuuan pohjalle ja aseta sen päälle täytetyt cannellonit. Levitä niiden päälle loput tomaattikastikkeesta ja parmesaanijuustoa. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti