Alkuperäinen ohje on kirjasta Murhaavan herkullista ja ohje on saanut inspiraation Barbara Wilsonin dekkarista Syrjakadun Siskot, jonka pääosassa on amatöörietsivä Pam Nilsen. Jätimme alkuperäisessä ohjeessa olleet oliivit pois ja korvasimme persiljan basilikalla sekä lisäsimme kastikkeeseen kirsikkatomaatteja.
Cannellonit Nilsenin tapaan
12 cannellonia
250 g mozzarellaa
250 g ricottajuustoa
runsaasti tuoretta basilikaa hienoksi hakattuna
Reilun kaupan mustapippuria
Päälle parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
(esim. toinen chilillä maustettua, toinen yrteillä)
suolaa
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
1 prk tomaattipyrettä
5 kpl kirsikkatomaattia
7 kpl aurinkokuivattua tomaattia
basilikaa
Aloita valmistamalla tomaattikastike:250 g mozzarellaa
250 g ricottajuustoa
runsaasti tuoretta basilikaa hienoksi hakattuna
Reilun kaupan mustapippuria
Päälle parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
(esim. toinen chilillä maustettua, toinen yrteillä)
suolaa
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
1 prk tomaattipyrettä
5 kpl kirsikkatomaattia
7 kpl aurinkokuivattua tomaattia
basilikaa
Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli ja anna niiden pehmetä öljyssä kattilan pohjalla miedossa lämmössä. Lisää tomaattipyre, suola, hunaja ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä neljäsosiin pilkotut kirsikkatomaatit. Anna porista hetken, lisää tomaattimurska. Jätä kastike kiehumaan kokoon hiljaisella lämmöllä n. 40-50 minuutiksi. Mausta lopuksi silputulla basilikalla. Tarkista maku.
Sekoita juustoista, basilikasta ja mustapippurista tahna, jolla täytät cannellonit. Levitä puolet tomaattikastikkeesta uunivuuan pohjalle ja aseta sen päälle täytetyt cannellonit. Levitä niiden päälle loput tomaattikastikkeesta ja parmesaanijuustoa. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti