tiistai 20. joulukuuta 2011

Tulinen pähkinä-tofuwokki

Jatketaan reseptillä Reilun kaupan ruokaa ja elämää-kirjasta. Tämä oli varsin maukasta sekä tulista, mutta ainakin omaan makuuni kastiketta olisi saanut olla enemmän. Se imeytyi todella tehokkaasti nuudeleihin ja jätti kokonaisvaikutelman hiukkasen kuivakkaaksi. Sitä voisikin seuraavalla kerralla muunnella vaikkapa kookosmaidolla tai kaurakermalla. Chilisuolacashewpähkinätkin pitää ikävä kyllä varmaan korvata muilla casheweilla, sillä Mosambikissa Reilujen chilipähkinöiden valmistus on lopetettu.


Pähkinä-tofuwokki

200 g yrttimaustettua tofua
1 pieni parsakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
1 keltasipuli

Korealainen marinadi tofulle:
 2 tl Reilun kaupan ruokosokeria
1/2 dl luomu soijakastiketta
2  rkl öljyä
maustemitallinen sambal oelek-chilikastiketta
murskattu valkosipulinkynsi

Tulinen pähkinäkastike:
1 dl Reilun kaupan chili-suolacashewpähkinöitä
2 rkl Reilun kaupan ruokosokeria tai hunajaa
1/4 dl luomu soijakastiketta
2 tl sambal oelek-chilikastiketta

Erottele parsakaali nupuiksi ja kuutioi tofu sekä muut kasvikset. Sekoita tofumarinadin ainekset ja anna tofun marinoitua  vähintään tunnin verran jääkaapissa.

Mittaa pähkinäkastikkeen aineet korkeaan kulhoon ja hienonna tahnaksi sauvasekoittimella. Paista kasviksia wokissa, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Lisää marinoidut tofukuutiot ja paista hetki. Lisää sitten pähkinäkastike. Tarjoile nuudelien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti