keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Mustikkakukko

Tämä on parasta mustikkakukkoa mitä olen maistanut! Ei sillä, että olisin kovin montaa eri tyylistä kukkoa edes elämäni aikana syönyt mutta silti. Tämä on suorastaan suussasulavan herkullista ja voi sitä leikkiä että jälkiruokana edes hitusen terveellisemmästä päästä :) Kannattaa tarjoilla lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

Ohje on Lettupannusta ja sillä tulee kahta herkkusuuta tyydyttävä määrä. Hirmu nopea ja helppo resepti myös.



Mustikkakukko
100 g voita tai margariinia
1 dl Reilun kaupan täysruokosokeria + täytteeseen vähäsen
2 dl luomu ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
Valmista taikina nyppimällä keskenään kylmä voi / margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Voitele pienehkö uunivuoka ja painele sen pohjalle ja reunoille 3/4 taikinasta. Kaada taikinan päälle mustikat ja ripottele niille vielä vähän sokeria makusi mukaan. Muotoile lopusta taikinasta käsin kansi kukolle ja paista sitten jälkiruokaa uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti