Burgundinpata soijalla
2 keltasipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
1 luomu kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 multaporkkanaa
3 dl punaviiniä
1 rkl tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
1 kukkararuokalusikallinen kuivattua timjamia (voit käyttää myös tuoretta)
rouhittua mustapippuria, suolaa
4 dl soijasuikaleita
200 g herkkusieniä
1 rkl luomu jauhoja
1 rkl margariinia tai voita
Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kaikki sipulit ja porkkanat kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää timjami, mustapippuri, tomaattipyre ja laakerinlehdet. Kaada päälle puolet punaviinistä ja vedestä. Lisää joukkoon myös puolikas kasvisliemikuutio. Anna padan hautua parisenkymmentä minuuttia. 2 luomu valkosipulinkynttä
1 luomu kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 multaporkkanaa
3 dl punaviiniä
1 rkl tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
1 kukkararuokalusikallinen kuivattua timjamia (voit käyttää myös tuoretta)
rouhittua mustapippuria, suolaa
4 dl soijasuikaleita
200 g herkkusieniä
1 rkl luomu jauhoja
1 rkl margariinia tai voita
Padan saatua hauduttua aikansa, lisää joukkoon soijasuikaleet. Lisäile suikaleiden imiessä nestettä itseensä joukkoon myös loput vedestä, punaviinistä sekä toinen puolikas kasvisliemikuutiosta. Anna soijasuikaleiden kiehua noin vartin verran. Samalla on hyvin aikaa pilkkoa herkkusienet sekä kuullottaa ne pannulla, voit maustaa sieniä myös hieman esimerkiksi valkosipulisuolalla. Tämän jälkeen lisää herkkusienet padan joukkoon.
Valmista sitten beurre manié, eli hiero yhteen jauhot ja hieman pehmennyt voi/margariini, ja lisää se pataan suurustamaan sitä hieman. Tämän jälkeen pata saa vielä hautua noin 15 minuuttia jonka jälkeen tarkista maku. Halutessa lisää joukkoon vielä suolaa, timjamia tai mustapippuria. Tarjoile peruna- tai bataattimuusin kanssa. Om nom nom!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti