tiistai 13. joulukuuta 2011

Burgundinpata soijalla

Pahoittelut taas blogitauosta. Jatketaanpa meidän uudella suosikilla, burgundipadalla soijasuikalein toteutettuna. Me emme tykkää juoda punaviiniä (valkoviini kyllä kelpaa), joten meille jostain syystä päätyneet punaviinit käytetään yleensä ruokiin. Löysimme burgundinpadan ohjeen Pippurimyllystä ja koska itse emme ole sitä koskaan tehneet, hyppäsimme heti ohjeen kimppuun. Toki taas sitä hiukan muuttelimme, lisäten porkkanaa ja käyttämällä tuoreita herkkusieniä. Siitähän tuli vallan mainiota, täyteläistä ja erittäin maukasta.



Burgundinpata soijalla

2 keltasipulia
2 luomu valkosipulinkynttä
1 luomu kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 multaporkkanaa
3 dl punaviiniä
1 rkl tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
1 kukkararuokalusikallinen kuivattua timjamia (voit käyttää myös tuoretta)
rouhittua mustapippuria, suolaa
4 dl soijasuikaleita
200 g herkkusieniä
1 rkl luomu jauhoja
1 rkl margariinia tai voita

Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kaikki sipulit ja porkkanat kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää timjami, mustapippuri, tomaattipyre ja laakerinlehdet. Kaada päälle puolet punaviinistä ja vedestä. Lisää joukkoon myös puolikas kasvisliemikuutio. Anna padan hautua parisenkymmentä minuuttia. 

Padan saatua hauduttua aikansa, lisää joukkoon soijasuikaleet. Lisäile suikaleiden imiessä nestettä itseensä joukkoon myös loput vedestä, punaviinistä sekä toinen puolikas kasvisliemikuutiosta. Anna soijasuikaleiden kiehua noin vartin verran. Samalla on hyvin aikaa pilkkoa herkkusienet sekä kuullottaa ne pannulla, voit maustaa sieniä myös hieman esimerkiksi valkosipulisuolalla. Tämän jälkeen lisää herkkusienet padan joukkoon.

Valmista sitten beurre manié, eli hiero yhteen jauhot ja hieman pehmennyt voi/margariini, ja lisää se pataan suurustamaan sitä hieman. Tämän jälkeen pata saa vielä hautua noin 15 minuuttia jonka jälkeen tarkista maku. Halutessa lisää joukkoon vielä suolaa, timjamia tai mustapippuria. Tarjoile peruna- tai bataattimuusin kanssa. Om nom nom!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti