maanantai 19. joulukuuta 2011

Kikherne-linssipata

Tämä on mainiota arkipöperöä, joka säilyy hyvin jääkaapissa useammankin päivän koska reseptillä tulee aika iso annos. Ruokaan tuo eksoottista mausteisuutta kardemumma ja kaneli ja ruuan tulisuutta voi vaihdella oman maun mukaan jättämällä pois chilitahnan ja käyttämällä vaikka yrttimaustettua tomaattimurskaa. Meillä kypsennys on aina kestänyt pitkälle yli puoli tuntia, sillä porkkanat kypsyvät hyvin hitaasti uunissa. Niin ja ohjehan on mainiosta Reilun kaupan ruokaa ja elämää-kirjasta.


Kikherne-linssipata
5 multaporkkanaa
2 keltasipulia
4 luomu valkosipulinkynttä
1 chili
2 rkl sambal oelek-chilitahnaa
1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 prk kypsiä kikherneitä
2 rkl öljyä
1 tl Reilun kaupan kardemummaa
1 tl Reilun kaupan kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Pilko kaikki kasvikset ja kuullota niitä öljyn kera paistinpannussa, niin että ne pehmenevät. Kaada pehmenneet kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon kardemumma, kaneli, tomaattimurska, huuhdotut linssit, vesi, suola ja kypsät kikherneet. Laita vuoka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile ranskankerman ja joko quinoan, ohran tai couscousin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti